Kriminolog och tidigare polis

Sedan 2022 är jag riksdagsledamot för Moderaterna. Jag gick in i politiken av samma skäl som jag blev polis och startade mitt säkerhetsföretag – för att göra Sverige tryggare och säkrare.

År 2009 började jag arbeta som polis i Stockholms nordvästra förorter. Samtidigt studerade jag kriminologi, först vid Stockholms universitet och senare vid Cambridge University. År 2020 utkom jag med boken Gangstervåld (Fri tanke), tidigare har jag skrivit Polishandboken (Liber). 

Efter många år i Polismyndigheten startade jag 2021 företaget Svensk Bakgrundsanalys, som hjälper andra företag med bakgrundskontroller och säkerhetsprövningar. År 2022 blev jag invald i riksdagen för Moderaterna. Mitt mål är att minska brottsligheten och öka sammanhållningen i Sverige.

Under många år har jag opinionsbildat, bland annat i SvD:s ledarsida, för en mer rationell kriminalpolitik: ​​Förbrytare ska låsas in, polisen ska tillämpa nolltolerans och hela samhället behöver präglas av mer ordning. Därutöver krävs också en strikt begränsad invandring, ett ökat ​föräldraansvar och skolor där elever bibringas moral och goda värderingar. 

Sverige behöver både ett systemskifte och mentalitetsskifte.

Läs mer om mina åsikter Läs mer om mina åsikter
Följ mig i sociala medier

 ​ X

  Facebook

Bli medlem i Moderaterna

Stöd partiet och gör skillnad.

moderaterna.se