Kriminolog och tidigare polis

Jag är riksdagsledamot för Moderaterna och verkar för ett tryggare och säkrare Sverige. Jag har jobbat som polis i över tio år och är kriminolog.

År 2009 började jag arbeta som polis i Stockholms nordvästra förorter. Samtidigt studerade jag kriminologi, först vid Stockholms universitet och senare vid Cambridge University. År 2020 utkom jag med boken Gangstervåld (Fri tanke), tidigare har jag skrivit Polishandboken (Liber). 

Efter en lång karriär i Polismyndigheten startade jag 2021 företaget Svensk Bakgrundsanalys, som hjälper andra företag med bakgrundskontroller och säkerhetsprövningar. År 2022 blev jag invald i riksdagen för Moderaterna. Mitt mål är ett säkrare, tryggare och mer sammanhållet Sverige.

Under många år har jag opinionsbildat, framför allt i SvD:s ledarsida, för en mer rationell kriminalpolitik: ​​Förbrytare ska låsas in, polisen ska tillämpa nolltolerans och hela samhället behöver präglas av mer ordning. Därtill krävs – bland annat – en strikt begränsad invandring, ett ökat ​föräldraansvar och skolor där elever bibringas moral och goda värderingar. ​​Sverige behöver ett systemskifte såväl som mentalitetsskifte.

Läs mer om mina åsikter
Följ mig i sociala medier

 ​ Twitter

  Facebook

Bli medlem i Moderaterna

Stöd partiet och gör skillnad.

moderaterna.se